Aan de slag

Het Referentie GrootboekSchema is op twee manieren beschikbaar gesteld:

  • RGS Taxonomie: De RGS Taxonomie bevat naast het Referentie GrootboekSchema ook de koppeling tussen RGS en SBR. Momenteel zijn er koppelingen tussen RGS en 56 rapportages uit de Nederlandse Taxonomie en Bankentaxonomie.
  • Excel bestand: De Excelversie is een laagdrempelige versie van de RGS Taxonomie (zonder de koppelingen met SBR).

RGS implementeren

RGS bestaat uit de velden referentiecode, referentiegrootboeknummer, grootboekomschrijving en omslagcode. Meer over de opbouw van RGS. Hoe u RGS implementeert in uw software is afhankelijk van het doel dat u wilt bereiken en de functionaliteiten in uw software. U kunt daarbij het volgende overwegen:

  • Wilt u in uw software de laatste versie van RGS automatisch beschikbaar stellen voor uw gebruikers?
  • Biedt uw software functionaliteit om de gebruiker te ondersteunen bij de koppeling van RGS aan de financiĆ«le administratie?
  • Wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheid om RGS te koppelen met SBR-rapportages?
  • Wordt de RGS-code toegevoegd aan de auditfile (versie 3.2 of hoger)?
  • Maakt uw software gebruik van RGS om nieuwe toepassingen aan te bieden aan uw klanten, bijvoorbeeld op het gebied van dashboarding en benchmarking?

Op www.rgsready.nl staat een overzicht van functionaliteiten en eigenschappen die u kunt overwegen voor het implementeren van RGS in uw software.

Heeft u een wijzigingsverzoek? Dien uw wijzigingsverzoek in via ons contactformulier. Alle wijzigingsverzoeken worden door de Beheergroep RGS overwogen bij het maken van een nieuwe RGS versie.

Heeft u vragen?

Voor vragen kunt u terecht in de RGS Kennisbank. Uw vraag wordt doorgestuurd aan RGS-experts die u verder zullen helpen.

Sidebar