Publicatie betaversie RGS 3.1

9 oktober 2018

De betaversie van RGS 3.1 (Excel versie) is door de Beheergroep RGS vrijgegeven. In deze betaversie is het commentaar op de consultatie van de alfaversie verwerkt. Op basis van het commentaar zijn een aantal correcties aangebracht, referentiecodes gesplitst en nieuwe toegevoegd. De details zijn opgenomen in de release notes.

De consultatie op de betaversie loopt tot 6 november 2018. U kunt reageren op de consultatie via de RGS Kennisbank.

De betaversie is hier te vinden, samen met de release notes.
 
Toelichting op RGS 3.1
In goed overleg en afstemming heeft de beheergroep RGS besloten om twee uitbreidingen toe te voegen aan RGS:
 
1. Het aanbrengen van een ZZP-filter;
De Belastingdienst heeft in samenwerking met softwareleveranciers (Zeker-Online) een minimaal grootboekschema voor een ZZP-er ontwikkeld. Dit is een filter op de bestaande RGS-codes en biedt een code-selectie, die voor een ZZP’er het meest van toepassing zijn. Hiermee kan een intermediair of een softwareontwikkelaar direct een selectie maken (of tonen) van RGS-codes die relevant zijn voor de winstaangifte van een ZZP’er.
 
2. Het koppelen van kassasystemen aan RGS;
Er worden RGS-codes toegevoegd die het mogelijk maken om kassasystemen te koppelen aan RGS. Hierdoor kunnen kassatransacties eenvoudiger en automatisch verwerkt worden in de boekhouding of andere toepassingen.
 
Naast deze uitbreidingen zijn er wijzigingen in RGS aangebracht als gevolg van wet- en regelgeving (zoals verwerkt in de NT/BT) en een beperkt aantal geconstateerde fouten in RGS zijn gecorrigeerd. Verder blijft de kern van RGS 3.0 intact.